Heliotroop: Energie van moed en altruïsme… iets voor jou?

Heliotroop

Past heliotroop (bloedsteen) bij jou? de werking en kenmerken van heliotroop uitgelegd

Wil  je weten of heliotroop bij jou past? Neem contact met me op.

Kernwoorden: Bescherming, balans, aanpassingsvermogen, genezing.

Uiterlijk: Donkergroen met rode vlekjes en spikkels, soms met witte of gele vlekjes.
Chemische samenstelling: SIO2 . H20 + AL,Fe

Zeldzaamheid: Zeer goed verkrijgbaar

Chakra: Wortelchakra (1e) en Hartchakra (4e)


Wat zijn de eigenschappen van heliotroop?

Heliotroop heeft een hardheid van 6,5 tot 7. (schaal van Mohs) Het is een groene, opake Chalcedoonvariëteit.
In de Middeleeuwen dacht men dat de rode spikkels vlekken van het bloed van Christus waren. Men dacht dat de heliotroop magische krachten bezat.
De naam Heliotroop komt uit het Grieks: ’Helios’ betekend zon, en ‘trepein’ betekend draaien. Het is echter niet bekend waarom precies. Heliotroop wordt ook wel bloedsteen genoemd.

Wat ken heliotroop voor jou betekenen?
Heliotroop brengt geaardheid in het lichaam. Ook versterkt Heliotroop de vitaliteit. De steen geeft moed wanneer het allemaal tegenzit en laat je niet ontmoedigen door te gaan. Heliotroop geeft kracht en kan het uithoudingsvermogen vergroten.

Heliotroop helpt te handelen naar je hart en je hart te volgen. Bovendien geeft heliotroop je daarvoor de moed. Heliotroop helpt je jouw pad te volgen en te blijven volgen, ook bij weerstand en tegenslagen. Heliotroop helpt je ook bij het nemen van (moeilijke) beslissingen. Heliotroop kan ook kalmeren o.a. wanneer je ergens geïrriteerd over raakt. Tevens kan heliotroop opwekkend werken. Ook helpt heliotroop eenzaamheid te overwinnen.

Heliotroop maakt medelevend, het kan je moed en/of troost geven als je je inzet voor een groter, gezamenlijk doel bijvoorbeeld voor de gemeenschap. Het is geen toeval dat de rode vlekken op de steen vroeger werden gezien als het bloed van Christus.

Wil  je weten of heliotroop bij jou past? Neem contact met me op.

Nu tijdelijk: Groene Aventurijn- en Heliotroopessence uit Passiebloemtictuur Speciaal gemaakt voor deze stressvolle periode.
Klik hier voor meer informatie

Lichamelijk werkt heliotroop in op het beenmerg en helpt zo mee het bloed te versterken. Op die manier kan het helpen tegen allerlei bloed gerelateerde aandoeningen zoals o.a. bloedarmoede. Heliotroop stimuleert ook de lever. De steen kan ook helpen bij de menopauze.

Heliotroop helpt tegen futloosheid, het versterkt jouw uithoudingsvermogen en levenslust. Daarom maakt het heliotroop tot een geschikte steen voor bijvoorbeeld mensen die veel sporten of lichamelijke arbeid verrichten.

Wil je weten of heliotroop bij jou past? Of dat er een andere steen is welke beter bij je past? Neem contact op. Het kan ook door hier te klikken. Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,
Herman

Nu tijdelijk: Groene Aventurijn- en Heliotroopessence uit Passiebloemtictuur Speciaal gemaakt voor deze stressvolle periode.
Klik hier voor meer informatie