Amber: Zonlicht in een steen! Is Amber iets voor jou?

Amber (Barnsteen)

Past Amber bij jou? De werking en kenmerken van Amber (Barnsteen) uitgelegd.

Wil je weten of Amber bij jou past? Neem contact met me op.

Kernwoorden: “gestold zonlicht”, warmte, welzijn, gezondheid, herstel, zet negatieve energie om naar positieve, opbeurend.

Uiterlijk: geel, roodbruin of bruin. Meestal doorzichtig.

Chemische samenstelling: (ongeveer) C (78%), H (10%), O (11%), S (beetje) [het is een mengsel van verschillende koolwaterstoffen]

Zeldzaamheid: Zeer goed verkrijgbaar

Chakra: zonnevlechtchakra (3e chakra)


Wat zijn de eigenschappen van Amber?
Amber is een steen met de hardheid van 2 tot 2.5. (schaal van Mohs) Het is een mengsel van koolwaterstoffen en bestaat uit harsen van planten en bomen die gefossiliseerd zijn. Soms bevat amber fossiele insecten die wel 120 miljoen jaar oud kunnen zijn!

Amber wordt al eeuwen gebruikt als sieraad. Er zijn sieraden gevonden met amber die 2000 jaar voor het begin van onze jaartelling zijn gemaakt. Deze zijn gevonden op Kreta. Ook in het oude Egypte werd amber al gebruikt als sieraad. Amber wordt ook wel barnsteen genoemd.

Wil je weten of Amber bij jou past? Neem contact met me op.


Waar kan amber je bij helpen?
Wanneer je amber draagt geeft het je een gevoel van warmte, welzijn en gezondheid. Amber helpt negatieve energie en pijn om te zetten naar positieve energie, daardoor kan het je helpen wanneer je herstellende bent van een ziekte of een letsel. Amber is een vrolijke steen 🙂 Het verhoogd je trillingsfrequentie. Ook geeft amber je moed en vertrouwen.

Amber wordt ook wel “gestold zonlicht” genoemd. Daardoor kan het helpen bij winterdepressies en andere depressies welke te maken hebben met een tekort aan zonlicht. Amber kan ook je gevoel van eigenwaarde (weer) terug geven en versterken en kan ook je meer zelfvertrouwen geven. Ook kan Amber je wat meer openen, een open houding geven, en helpt bij het vergroten van je flexibiliteit, zorgeloosheid, en spontaniteit. Hierdoor verminderd de steen het gevoel van neerslachtigheid, en stress. Daardoor kan Amber je ook helpen bij het herstel van een burn-out.

Voor kleine kinderen helpt Amber de pijn te verlichten bij het doorkomen van tanden, en bij dieren helpt het tegen vlooien en teken.

Zoals jullie in het “over mij”-stukje kunnen lezen heb ik ook een dochter die Amber heet. Mede daardoor is amber een hele bijzondere steen voor mij. Natuurlijk mocht een amber niet aan mijn verzameling ontbreken! Zelf heeft mijn dochter ook een amber hangertje. Ze is er trots op.

Met vriendelijke groet,
Herman

Wil je weten of deze steen bij jou past? Of dat er een andere steen is welke beter bij je past? Neem contact op. Het kan ook door hier te klikken. Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.

Amber (Barnsteen)