Over mij

Hoi, mijn naam is Herman, ben 45 jaar.
Hieronder staat in het kort hoe ik er toe gekomen ben om edelsteentherapeut te worden.

Sinds een tijdje weet ik dat ik HSP ben, Highly Sensitive Person, oftewel Hoog Sensitief Persoon in het Nederlands. Ook wel hooggevoelig genoemd. Hierdoor verwerk je prikkels op een andere en diepere manier. Hierdoor ben of voel je je anders dan een gemiddeld persoon, zeker als kind. Ook al is ongeveer 20% van de bevolking HSP, de maatschappij is er simpelweg niet op ingericht.


Maar dat wil niet zeggen dat ik een vervelende jeugd heb gehad of zo. Integendeel! Ik heb een fantastische jeugd gehad! Veel liefde gekend, erg liefdevol opgevoed, er ontbrak me aan niets. Ik mocht zijn wie ik was, ook al was ik dan misschien ‘anders’. Op de lagere school wel een jaar gekend van veel pesterijen daarom. Maar wederom, thuis goed opgevangen, en veel hulp mee gehad.


Echter later, op volwassen leeftijd begon ik tegen dingen aan te lopen omdat ik ‘anders’ was. Met werken (in loondienst) ging het allemaal niet zo zoals het zijn moest. Alles kostte daarom erg veel moeite en energie om maar te voldoen aan de verwachtingen die gesteld werden.
Uiteindelijk in een fikse burn-out terechtgekomen. En gelukkig maar. Dat was net de pas op de plaats die ik nodig had!


Net toen ik er weer uit het dal omhoog geklommen was overkwam me iets moois: Ik kwam er toen achter dat ik hooggevoelig was. Nadat ik erachter gekomen was dat ik HSP was, is er heel veel van vroeger op zijn plek gevallen. Vooral het hoe en waarom van veel dingen. Nu is het veel makkelijker dingen te begrijpen (hoe en waarom). Ook weet ik nu beter wat mijn talenten zijn, waar ik goed in ben.

Ook kwam ik erachter, nadat ik me ook spiritueel ben gaan ontwikkelen, dat ik een bijzondere aantrekkingskracht heb naar edelstenen, mineralen en kristallen. Ik ben stenen en kristallen gaan dragen aan o.a. hangers en ontdekte dat het een heel positieve en krachtige uitwerking op mij heeft. Verschillende stenen hebben verschillende uitwerkingen op het lichaam en geest, dus ben ik begonnen met het aanleggen van een bescheiden verzameling. Ook heb ik, verspreid door het huis, verschillende stenen staan. Dat geeft in huis een prettige, rustige sfeer.


Bij mijzelf voelde ik op een gegeven moment dat ik hier iets mee moest, mijn talenten hiervoor moest gaan inzetten. Ik gun iedereen deze ervaring met de bijzondere krachten van edelstenen en kristallen. Wat zou het toch mooi zijn als je er bij geholpen bent? Dat jij ook de fijne, helende ervaring mag hebben met de edelstenen? Daarom heb ik een opleiding tot edelsteentherapeut gedaan, en nu dus een praktijk geopend voor edelsteentherapie / kristaltherapie. (Je kan hier klikken voor een afspraak)

Nog een leuk weetje: Ik heb een dochter. Nu is dat niet zo bijzonder, er zijn wel meer vaders op de wereld geloof ik 😉
Maar ze heet Amber. Ze is vernoemd naar een steen dus. Als je een Amber-steen draagt, helpt het je een gevoel van warmte, welzijn en gezondheid te geven. Een Amber-steen wordt ook wel “gestold zonlicht” genoemd. Dat is toch mooi!
Ongeveer dertien jaar geleden, toen ze geboren werd, wist ik niet dat het leven me hier zou brengen. Dat maakt de cirkel mooi rond.

Groetjes Herman

PS: Wil je weten of er een speciale steen is steen bij jou past? Ben je benieuwd in welke behandelingen ik aanbied? Welke aanbiedingen er zijn? Neem contact op. Het kan ook door hier te klikken. Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.