Groene Aventurijn: Gelukssteen met de energie van balans & vertrouwen

Groene Aventurijn

Past groene aventurijn bij jou? De werking en kenmerken van groene aventurijn uitgelegd

Wil  je weten of groene aventurijn bij jou past? Neem contact met me op.


Kernwoorden: Bescherming, gevoel van welzijn, vertrouwen, geduld, ontspanning, vitaliteit, groei, geluk.

Uiterlijk: Groen glinsterend (fuchsietdeeltjes in het kwarts)

Chemische samenstelling: SIO2 (kwarts) + K(AL, Cr)2[(OH,F)2|AlSi3O10] (fuchsiet)

Zeldzaamheid: Zeer goed verkrijgbaar

Chakra: Hartchakra (4e)

Wat zijn de eigenschappen van groene aventurijn?
Groene Aventurijn heeft een hardheid van 7 (schaal van Mohs) en hoort thuis in de kwartsgroep. De naam aventurijn komt uit de 17e eeuw en is afgeleid van het Italiaanse ‘a ventura’ wat iets van ‘lukraak’ betekend. Het was toen namelijk een soort glas met koperdeeltjes, welke voor glinsteringen zorgde. Deze waren echter op willekeurige afstand van elkaar. Pas in de 19e eeuw werd de naam Aventurijn gebruikt voor de kwartssoort welke we nu kennen.

Aventurijn komt voornamelijk in drie kleuren voor: blauw, rood en groen. Hier gaan we het over de groene variant hebben. De groene aventurijn dankt zijn kleur aan de microscopische fuchsietinsluitsels in het kwarts.

Wat kan groene aventurijn voor jou betekenen? Groene aventurijn kan vertrouwen en balans geven in steeds veranderende situaties. Natuurlijk is dat momenteel zeer actueel, we hebben nu te maken met situaties welke continu veranderen! Ook geeft groene aventurijn optimisme, het helpt mee optimistisch te zijn en blijven in de verschillende omstandigheden. Het helpt je mee om met bepaalde situaties om te gaan. Groene aventurijn helpt je mee je weg te vinden in het leven met alle positieve en negatieve aspecten, en helpt je ook er de humor van in te zien. Het helpt je ook de positieve kanten van problemen en/of moeilijkheden in te zien: “Elk nadeel heb z’n voordeel.” 😉

Groene aventurijn stimuleert een nieuw gevoel van hoop en vreugde, waardoor deze steen ook goed kan helpen wanneer je bijvoorbeeld lijdt aan een depressie, of op een andere manier last hebt van neerslachtigheid. Wanneer je te veel in je hoofd zit zorgt groene aventurijn ervoor dat de energie van het hoofd naar het hart verschuift. Zeker aan te raden wanneer je te rationeel bent.

Wil  je weten of groene aventurijn bij jou past? Neem contact met me op.

Nu tijdelijk: Groene Aventurijn- en Heliotroopessence uit Passiebloemtictuur Speciaal gemaakt voor deze stressvolle periode.
Klik hier voor meer informatie

Lichamelijk stimuleert groene aventurijn de bloedsomloop waardoor de energie naar het hele lichaam gebracht wordt. Groene aventurijn helpt je jouw energiereserves aan te vullen door je met levenskracht te doordringen. Ook helpt Groene aventurijn de cellen in het lichaam zichzelf te repareren en het stimuleert nieuwe groei. Groene aventurijn is dus aan te raden voor na een operatie of wanneer je herstellende bent van een blessure of ziekte.

Groene aventurijn kan je helpen geluk te vinden als je grote voorspoed wil manifesteren. Ook kan groene aventurijn je helpen als je het lot niet helemaal in eigen hand hebt: bijvoorbeeld bij het gokken op de paardenraces, staatsloterij, of bijvoorbeeld bij de eerste date groene aventurijn dragen zou geen gek idee zijn. Groene aventurijn kan dus heel geschikt zijn als gelukssteen. Trouwens, je hoeft alleen maar in de buurt te zijn van de steen om mee te kunnen liften op de krachten van deze steen, hoe handig…

Met vriendelijke groet,

Herman

Wil je weten of groene aventurijn bij jou past? Of dat er een andere steen is welke beter bij je past? Neem contact op. Het kan ook door hier te klikken. Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.

Nu tijdelijk: Groene Aventurijn- en Heliotroopessence uit Passiebloemtictuur Speciaal gemaakt voor deze stressvolle periode.
Klik hier voor meer informatie