Larimar: Is het geweldige Larimar iets voor jou?

larimar

Past larimar bij jou? De werking en kenmerken van larimar uitgelegd.

Wil je weten of larimar bij jou past? Neem contact met me op.

Kernwoorden: Innerlijke rust, intuïtie, geestelijke en spirituele kracht, angst, keelpijn, verkoudheid/griep, koorts, vrouwelijke kracht, zwangerschap

Uiterlijk: lichtblauw tot blauwgroen

Chemische samenstelling: CA2NA[HSi3O9 + (Cu, Fe, K, Mn, V)

Zeldzaamheid: Gering verkrijgbaar

Chakra: keelchakra (3e chakra)


Wat zijn de eigenschappen van Larimar?
Larimar heeft een hardheid van 4.5 tot 5. (schaal van Mohs) Het is een natrium-calciumsilicaat. Larimar komt voor als een tot een vaste massa gegroeide, naaldvormige kristallen. Larimar ontstaat in holtes in lava. (basalthoudende lava)

Larimar helpt ontspannen, verlicht stress, geeft innerlijke rust en maakt zelfverzekerd. Larimar geeft kracht, spiritueel een geestelijk. De steen help ook mee met het vergroten van jouw zelfrespect en eigenliefde, en helpt deze door te geven aan anderen. Doordat larimar helpt het door te geven aan anderen is larimar een hele geschikte steen voor mensen in de (geestelijke) zorg en healers. Ook helpt larimar bij (diepe) meditatie.

Larimar helpt emotionele muren die je (eventueel) om je heen hebt gebouwd af te breken. Wanneer die muren zijn afgebroken, kunnen (oude) emoties die je niet langer van dienst zijn, en misschien wel in de weg zitten, weg. Zo ontstaat er ruimte.

Larimar kan ook nuttig zijn wanneer je last hebt van fobieën. Het zelfde geldt voor paniekaanvallen. Doordat Larimar op het emotionele vlak een zeer krachtige reiniger is, en ook een heler op emotioneel gebied, kan het dus voor fobieën en paniekaanvalen een zeer geschikte steen zijn. Het kan behoorlijk wat verlichting brengen.

Larimar is vooral nu een steen welke een belangrijke plek in kan nemen nu we overstappen na een nieuw bewustzijn. We zijn in overgang vanuit het ego-tijdperk (vissentijdperk) naar een nieuw tijdperk. (watermantijdperk)
Larimar helpt ons in deze overgang. Onder andere door het zorgen voor innerlijke rust, contact maken met je intuïtie, versterken van jouw geestelijke en spirituele kracht.

Larimar kan de mensen helpen die alleen maar klagen over wat er allemaal niet goed is en niet deugd, meer tevreden te zijn met wat ze wel hebben en meer in “het hier en nu” te zijn en te leven. Voor haatdragende mensen kan larimar helpen hun ego-dingetjes een beetje los te laten en leren alles wat meer te aanvaarden.

Lichamelijk kan larimar helpen bij keelpijn, verkoudheid/griep, koorts. Amber helpt dan de symptomen tegen te gaan of te verzachten. Larimar kan (toekomstige) moeders ook helpen bij de zwangerschap. Ook erna. Het kan een postnatale depressie helpen verlichten. Ook helpt larimar de stress en spanning, die vaak komt kijken wanneer je pas een ouder bent, te verminderen.

Omdat larimar zo goed op de keelchakra werkt, helpt het in alle vormen van de communicatie. Larimar helpt grenzen aan te geven. Ook kan de steen helpen om overbelasting van de stem tegen te gaan voor bijvoorbeeld zangers of mensen die veel in het openbaar spreken.

Zoals eerder genoemd helpt Larimar je (weer) contact te maken met jouw intuïtie, en geeft larimar je geestelijke en spirituele kracht.

Wil je weten of deze steen bij jou past? Neem contact met me op.

Je hoort toch wel eens zeggen dat een steen jou vind in plaats van andersom?
Zelf heb ik dat gevoel dat dit mij is overkomen met larimar. Ik heb een bijzondere band met larimar. Een tijdje geleden had ik me deze steen aangeschaft in de vorm van een hanger/ketting. (doorboorde steen aan een waxkoord) Gelijk had ik een bijzonder gevoel bij deze steen. Eerder wisselde ik weleens af met hanger om de nek, naar gelang ik voelde welke steen met het beste zou passen die periode. (vaak een paar dagen tot een week) Maar sinds ik de larimar heb, is het afwisselen met de hangers verleden tijd. Elke keer wanneer ik een andere hanger droeg, gaf het me gedurende de dag een raar gevoel, een gevoel van een soort van ‘niet volledig'(?) Zelf kan ik de vinger er niet op leggen. Ik ga er vanuit dat het wel een reden zal hebben. Alles heeft een reden, misschien kom ik ooit achter de reden, misschien niet. Ik draag nu stenen in de broekzak, welke ik afwissel naar gelang ik voel welke het beste past in een bepaalde periode. Maar om mijn nek zit nu gewoon elke dag mijn larimar-steen… 😉

Wil je weten of deze steen bij jou past? Of dat er een andere steen is welke beter bij je past? Neem contact op. Het kan ook door hier te klikken. Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,
Herman